Branding betyder mere og mere i den verden vi lever i nu.

Når man kigger på større virksomheder eller de mærker af mælk og toast i Føtex vil du konstant genkende mærker og associere dem med de følelser du har oplevet igennem enten reklamer eller ved brug af produktet. Om det er tøj, mad eller knive vil man altid have en holdning til hvilket mærke man er mest tilbøjelig til at købe. Det gælder især for webshops, eftersom at webshops har kæmpe konkurrence spiller de fleste på pris, og det gør sider som pricerunner rigtig nemt, men ikke nok på internettet har indset hvor vigtig branding er.

Der er selvfølgelig mange der har gjort alt hvad de kan for at vise sig på siden og have rigtig god kundeservice eftersom de ikke kan stå og smile i en butik. Branding kan gøres på 1.000 forskellige måder, og derfor er det ikke svært at finde sin egen vej, især hvis man arbejde med en niche som man kan gøre til sit eget endnu mere end det var før. Selvom du arbejder i f.eks tøj kan du også sagtens gøre det til dit eget, gode eksempler på det ville bla. være Nike, Under Armour og Adidas, som alle har gjort sportstøj til deres eget. Derfor er det vigtigt at man som forretningsejer går ud og beslutter sig for hvilken retning man vil gå i forhold til at gøre sin branche til ens eget.

Mennesker er et flokdyr, og derfor virker en marketings metode som mund til mund rigtig godt eftersom at en du stoler på anbefaler dig noget, og derfor vil der automatisk være opbygget tillid. Det samme gælder med butikker, hvis en kunde handler for første gang, og oplever en succesoplevelse med det eller associerer butikken med venlige ansatte vil de være mere tilbøjelige til at handle der igen, og måske også anbefale den til bekendte. Uanset om man kan få produktet 200,- billigere på en anden side, så vil en loyal kunde typisk vælge at betale en lidt højere pris for at beholde et godt forhold til den specifikke butik. Mennesker er bygget mentalt til altid at holde sig til sin flok, og derfor vil den flok mentalitet skabe et bånd med en butik eller webhandel uanset om du har haft snakket med kundeservice eller ej.

Har en person en god opfattelse af din side, vil der automatisk blive bygget et bånd, og jo oftere denne kunder handler hos en. Desto mindre villig er de til at købe andre steder på trods af billigere priser da de har opbygget et bånd med den ene forhandler. Derfor når du sidder som selvstændig kan det godt betale sig at smide nogle flere penge på branding, og også få den branding du prøver at opnå med i din marketingskampagner, så der ikke er nogen der er i tvivl om hvem du er, og hvad du står for som forretningsejer.